Mitä kannattaa ottaa huomioon hääbändiä valitessa?

Hääpäivä on jokaisen parin unelmien täyttymys: alttarille saa astella oman rakkaan kanssa ja solmia liiton, joka kestää läpi koko elämän. Tapahtuma on ainutkertainen juhla jokaisen sulhasen ja morsiamen elämässä, ja siksi häitä pitää juhlistaa asiaankuuluvalla tavalla.

Häät ovat unohtumaton päivä

Häiden suunnittelu aloitetaan tavallisesti hyvissä ajoin, parhaimmillaan jopa vuosia etukäteen. Etenkin morsiamet ovat innokkaita suunnittelemaan koristusta, ruokalistaa sekä tietysti valitsemaan oikean hääpuvun ainutlaatuiseen päivään.

Häiden onnistumiseksi pelkkä ruoka ja puku ei kuitenkaan riitä – tarvitaan jotain, mikä kruunaa koko päivän.

Mikäpä olisi yksienkään häiden kannalta sen tärkeämpää kuin ohjelma ja erityisesti musiikki. Bändi on nimittäin kaikkien kakkujen keskellä häiden suola.

Miten valita häihin juuri oikea hääbändi? Asia on yksinkertainen, kunhan vain muistaa ottaa huomioon muutaman tärkeän seikan.

Ensinnäkin hääbändin pitäisi olla hääparin makuun. Oma lempibändi saattaa olla kukkarolle turhan kallis, joten pari joutuu useimmiten valitsemaan jonkin huokeamman, mutta samalla valitettavasti tuntemattomamman yhtyeen.

Hääbändiä valitessa kannattaa tutustua bändien verkkosivuihin ja perehtyä seuraaviin asioihin.

Ohjelmisto

Häihin kannattaa ehdottomasti valita bändi, jonka ohjelmisto on riittävän laaja. On ikävää, jos bändi alkaa jossain vaiheessa toistaa itseään. Häätanssit saattavat parhaimmillaan kestää aamuyöhön saakka, joten hyvä bändi osaa varautua riittävän pitkällä biisilistalla.

Palaute

Järkevä bändi kirjoittaa sivuilleen keikoiltaan saamaa palautetta. Moni bändin tilannut käy myös kirjoittamassa esimerkiksi verkkosivuston vieraskirjaan. Muiden tilaajien kokemukset kannattaa lukea suurennuslasin kanssa.

Myös keskustelupalstoja kannattaa hyödyntää, sillä niitä selailemalla viisastuu paljon. Yksikään bändi tuskin haluaa sivustolleen negatiivista palautetta, joten sensuuri saattaa iskeä viesteihin ennen kuin ne päätyvät omalle etuseinälle. Keskustelupalstoilla sen sijaan annetaan sanan säilän puhua.

Youtube

Youtube on oivallinen apuväline oikean hääbändin valitsemiseen. Mikäli bändi on ajan tasalla, se on perustanut Youtubeen oman kanavan ja ladannut sinne materiaalia keikoiltaan. Videoita ja biisilistoja kuuntelemalla pääsee nopeasti perille siitä, sopiiko bändi omiin juhliin.

Kokemus

Yhtyeen pitkä kokemus häissä soittamisesta kertoo luultavasti hyvää bändistä. Toki myös uusille tulijoille pitää antaa mahdollisuus. Mikäli kuitenkin bändivalinta aiheuttaa epävarmuutta, vanhassa on aina vara parempi.

Kokeneiden bändien etu on se, että ne pystyvät muuttamaan illan ohjelmaa lennosta ja viihdyttämään vieraita myös muilla tavoin. Esimerkiksi suustaan supliikki laulaja on monta kertaa parempi showmies kuin yksikään tuppisuinen legenda.

Avaramielisyys

Hääbändiä valitessa kannattaa muistaa, että ei ole katastrofi, jos omiin häihin ei saa juuri oikeaa bändiä oikealla soittolistalla varustettuna. Tuntematonkin suuruus saattaa onnistua luomaan täydelliset häät, mikäli morsian ei pingota järjestelyistä liikaa. Stressaamisen sijaan kannattaa keskittyä nauttimaan hyvästä ruoasta, huomasta, seurasta ja tunnelmasta sekä tietenkin tanssista.

Coverit

Mikäli joku tietty bändi tai tyylilaji saa tanssijalan vipattamaan, kannattaa ehdottomasti valita sopiva coverbändi. Suomi on pullollaan taitajia, jotka tuntevat legendojen tyylit ja viisut, joten coverbändi voi todella olla oivallinen valinta.

Valitse siis häihisi oman makusi mukaan vaikkapa Dingon, Leevi and the Leavingsin tai vaikkapa Juha Tapion kopio.

Opiskelijat

Mikäli kukkarossa on hääkustannusten vuoksi jo iso lovi, on hyvä suunnata musiikkiopistolle. Opiskelevat muusikonalut tarjoavat palveluitaan usein huomattavasti ”oikeita” bändejä halvemmalla. Tämä ei suinkaan tarkoita välttämättä sitä, että musiikin laatu olisi sen huonompaa – opiskelijaparka vain toivoo saavansa lautaselleen nuudeleiden sijaan toisinaan spagettia.

Näillä eväillä saat häihisi toivottavasti parhaan mahdollisen bändin. Ei muuta kuin tanssikengät jalkaan ja parketille pyörähtelemään!